Advert placeholder

+47 225 400 30

ta hand om din aga spis

en underhållsguide för din aga spis

Caring -for -your -aga

Service och underhåll av din AGA spis

Det är viktigt med regelbunden service och underhåll av din AGA spis för att säkerställa att den alltid ger dig den bästa tänkbara maten. Genom att låta en utbildad service tekniker ta hand om din AGA spis regelbundet är du säker på att alltid original reservdelar används. Vi vill att din spis alltid skall ge dig det bästa möjliga i alla lägen.

För mer information om AGA service kontakta JP Walther Eftr. AB

Mail:  (märk ditt mail med "Service AGA")

Tel: 0510 54 14 40Dotted _line

rengöring av Aga spis

En AGA spis är väldigt enkel att hålla ren, speciellt om du gör det regelbundet! Se följande tips:

Plattorna och ugnarna av gjutjärn rengör sig nästa själv. Här kan du använda en stålborste för att ta bort sittande inbrända matrester.

Aga Wire BrushOm matrester har fastnat på emaljen, använd diskmedel i en trasa men inga vassa slitande material. Torka sedan rent med en fuktig (fuktad i varmt vatten) trasa. Fett och andra matreser torkas av direkt efter att de uppkommit med en mjuk torr trasa, då lossnar lättast. Det finns speciella trasor från AGA om du önskar det, för att göra rent emeljen. Använd aldrig en kall våt trasa.

De isolerade ugnsluckorna och isolerande lock (insidan) kan rengöras med en rengöringskräm eller för mer envisa fläckar, en tvål fylld kudde. Isoleringen kommer att visa några märken, men kommer att lysa vackert.

Ugnsluckorna kan behövas lyftas av för enklare rengöring, se till att du inte blandar luckorna utan att de kommer tillbaka på samma plats. Du skall inte tvätta ugnsluckorna i vatten.

Kromade delar som handtag etc rengörs med en torr trasa. Vid kraftigare smuts används en mjuk trasa med diskmedel, sedan en varm våt trasa och sist en polering med en torr mjuk trasa.

Allt spill av mjölk eller juice på emaljen, måste avlägsnas direkt eftersom syran i dessa produkter påverkar
emaljens färg. Använd en torr mjuk trasa.

Cream Cleaner 200X200

Om vätska rinner ner runt plattorna är det ingen fara. Denna kommer att dunsta bort av sig själv utan 
att blir några skador på spisen.

De isolerade ringarna runt plattorna kan tas bort vid rengöring. Se till att de kommer tillbaka på samma plats och i samma possition. Det finns ett litet märke på dessa som skall vätta mot bakväggen på spisen.

Några delar som hållare till hällstången och sidopaneler är pulverlackade och här skall man inte använda något nötande material. Använd en tvålfylld mjuk trasa.

Sot och aska kan samlas runt eldstadsdörren på en vedeldad spis. Detta kan enkelt avlägsnas med en mjuk borste. Använd inte dammsugaren när spisen brinner.

 

 

Sociala nätverk med AGA

©2018 AGA is a trading name of AGA Rangemaster Limited.
Registered in England & Wales under Registered Number 3872754.
Registered Office Address - Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, NG10 2GD, United Kingdom