Advert placeholder

+47 225 400 30

om oss

handgjord - från england

Historien om AGA spisen är en prisbelönt innovation och stolt arv från 1922 och Sverige.

AGA spisen, en del av programmet från AGA Rangemaster group, tillverkas i England vid Shropshire gjuteri i Coalbrookdale. En plats som finns på UNESCO:s världsarvslista och födelseplatsen för industriella revolutionen i England.

Idag görs AGA på exakt samma sätt som den alltid har gjorts. Enkelt förklarat, smält järn hälls i formar. Det är denna teknik som ger gjutjärnet dess karaktäristiska yta - varje spis är unik - och särskiljer AGA från andra spisar på marknaden som tillverkas enligt löpande band principen.

När de flesta spisar är sprutmålade på några minuter, har AGA spisen flera lager av skyddande emalj som tar 3 dagar att applicera. Det är denna emalj på ytan som gör att AGA spisen håller i flera decenier och inte några år.

Naturligtvis innehåller den moderna AGA spisen den senaste teknologin och genomgår en rigorös kvalitetskontroll före leverans till dig. Den uppfyller givetvis de nu gällande miljökraven.

Varje del på en AGA spis - och det finns ganska många - inspekteras noga och färger matchas till perfektion innan spisen levereras till sin nya ägare.

Det är inte ovanligt att 3 generationen i en familj arbetar i vår gjuteri med en stark känsla för att ge dig en perfekt produkt.

Detta är Engelsk tillverkning som den skall vara.

 

 

Find your local shop

The best-loved cooker

Reasons to buy

Sociala nätverk med AGA

©2018 AGA is a trading name of AGA Rangemaster Limited.
Registered in England & Wales under Registered Number 3872754.
Registered Office Address - Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, NG10 2GD, United Kingdom