Advert placeholder

+47 225 400 30

Värmelagrande AGA spis - så fungerar det

Under den klassiska looken av en AGA spis finns ett magasin av gjutjärn. Det betyder att spisen i sin helhet är en utmärkt värmelagrande källa som ständigt överför strålningsvärme från den varma kärnan till ugnar och plattor.

Denna typ av AGA spis är alltid klar att använda och det krävs inga knappar eller reglage att vrida eller trycka på. Den ser själv till att hålla rätt värme på de olika plattorna och ugnarna och det ligger i själva konstruktionen. Värmen till kärnan tillförs i lämpliga portioner som styrs av en temostat. Mellan skalet och värmekällan finns en isolering som dels håller värmen och dels fördelar den med rätt temperatur till de olika "brukarna". Den gör så att den tillförda energin används ekonomiskt. AGA spisen avger också en mjuk strålningsvärme till rummet/köket.

Inuti ugnarna kommer värmen från alla ytor samtidigt. Detta säkerställer en mjukare och jämnare tillagningsprocess. Här blir det ingen direkt stålning värmeelementen som i en vanlig elektrisk spis. Därför torkar inte maten ut lika mycket utan fukten bevaras tillsammans med kryddor och smak som gör att maten smakar mer. Fråga vilken AGA ägare som helst och de kommer att berätta att deras mat verkligen smakar bättre. De kommer också att säga att de får perfekt resultat - varje gång.

Dotted _line

Vad ingår i en AGA spis?

För att se all detaljerad information: DOWNLOAD THE PDF.

 

1. isolerade lock

AGA Hot plates are displayed

Dessa dubbelisolerade lock är kännetecknet för en AGA spis. När de är stängda kan man känna en svag värme på ovansidan. När de är öppna är spisen omedelbart redo att laga mat med dig.

2. kokplatta

Stor nog att ge utrymme för 3 medelstora kastruller samtidigt. Den höga värmen på denna kokplatta,, kokar vatten snabbare än de flesta vattenkokare.

3. Värmekällan

När en AGA spis är fullt uppvärmd krävs väldigt lite energi för att hålla den kvar i denna temperaturnivå.

 

4. sjudningsplatta

Stainless -steel -lid -copy _178x 186

Sjudningsplattan har en lägre temperatur än kokplattan vilket gör att den passar perfekt till såser eller för att steka ägg. Den är lika stor som kokplattan och här kan man också ha 3 medelstora kastruller samtidigt. Denna platta kan också användas som grill.

5. Stekugn

Enbart denna ugn är stor nog att laga mat i för hela hushållet. T ex. så rynner den en 13 kg stor fågel. Lika mångfasseterad som den är rymlig kan den användas för såväl grillning, stekning som bakning.

6. Bakugn
An AGA with cookware inside is displayed

Bakugn finns i alla 3-ugnars och 5-ugnars AGA spis. Som alla AGA ugnar håller kärnan värmen på en konstant nivå. Det är ingen fara att öppna luckan och se hur din mat lagas och kontrollera var den är i tillganingsprocessen - värmen kommer ändå att hålla sig konstant tack vara den fina isoleringen. Den väl balanserande temperaturen är perfekt för bröd, kakor och liknande.

 

7. sjudningsugn

Slow cooking (långsam tillagning) är helt perfekt i denna ugn. Du har aldrig smakat något så smakrikt
eller vällagat som något som kommer från denna ugn. Stoppa in maträtten och låt den tillagas i sin egen takt. 

    AGA doors are displayed  

8. varmhållningsugn

I en 5 ugnars AGA spis finns förutom de ugnar som beskrivits ovnan, också en varmhållningsugn. Värmeugnen håller
din mat varm utan att torka ut den. Perfekt att ha tillhands när man lagar många rätter samtidigt. Den kan med fördel också användas för att värma tallrikar t ex.

Dotted _line

 

 

Find your local shop

How an AGA works

Demonstrations

Sociala nätverk med AGA

©2018 AGA is a trading name of AGA Rangemaster Limited.
Registered in England & Wales under Registered Number 3872754.
Registered Office Address - Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, NG10 2GD, United Kingdom